Krompir pire na novi način

Krompir je zimsko povrće koje svi rado jedu. Odlično i lagano povrće koje ima izmedju 76 i 85 kalorija – zimski krompir. Često ga izbegavaju oni koji žele da skinu kilograme. Pripremljen kao pire sa vodom u kojoj se kuvao nema mnogo kalorija,a veoma je ukusan. 

Osnovni recept:

Oljuštite 250 g krompira (bolje je belog jer je brašnjaviji) i lepši kada se skuva u malo vode. Najbolje je da ga isečete na polovine. Dodajte malo soli. Voda ne mora da ključa dovoljno je da se kuva.  Kada je gotov izvadite ga iz vode izgnječite i dodajte polako vodu u kojoj se kuvao i napravite pire. Po želji dodajte soli i bibera.

250 g. krompira ima 213 kalorija. 

Odvojeno skuvajte kockice šargarepe 50 g procedite i dodajte krompiru.Dodajte i neko zeleno povrće, brokoli, boraniju ili grašak isto 50 g.  Dobićete ukusan obrok za najviše 320 kalorija. 

Pospite peršunom ili seckanim vlašcem. Kombinacije možete praviti i sami po ukusu.  Odlična je kombinacija i sa seckanim kiselim krastavcima ili cveklom sečenom na kockice (ako koristite kupovnu salatu od cvekle prethodno je ugrejte).

Probajte nešto novo i veoma ukusno. Nećete pojesti mnogo kalorija a možete uživati u krompiru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s