Doručak

Volite sir i mlečne proizvode, a rešili ste ili morate da povedete računa o težini ili iz zdravstvenih razloga morate da smanjite unos masnoće. U prodavnicama pronalazite namaze od sira koji su puni masnoće. NNekoliko saveta kako brzo i lako da napravite odlične namaze sa sirom od 0%mm po vašem ukusu.

SIR OD 0%mm, prodaje se u čaši od 500g. Neutralnog je ukusa, nije dodata so i može se koristiti kao slan ili sladak. Kremaste je strukture i lako se meša i kombinuje sa različitim začinima. Kaloriska vrednost na 100 g je oko 53 kcal.
*Urnebes salata-U krem sir 0% mm masti dodajte ajvar koji nema mnogo ulja, ili pečene paprike koje ste usitnili u secku, i dodajte začine po ukusu.
*Sir sa maslinama-U krem sir 0%mm dodajte usitnjene zelene ili crvene masline a možete i obe vrste dobro izmešajte i ukrasite sa kolutovima maslina.
*Sir sa rotkvicamai peršunom-U krem sir od 0%mm dodajte iseckane rotkvice, peršun i soli po ukusu.
*Sir sa feferonima-Ako ste ljubitelj ljutog, možete dodati sitno seckane feferone.
*Sir sa barenim jajima i peršunom-Obareno jaje narendajte izmešajte sa sirom i seckanim peršunom.

*Sir sa šunkom i kiselim krastavčičima-Sitno iseckajte prašku šunku, narendajte kisele krastavčice i izmešajte.
*Sir sa renom-Izmešajte sir sa renom i možete dodati peršun.
Predlozi-sir sa biberom,-sir sa senfom-sir sa tabasko sosom-sir sa pečurkama i peršunom-sir sa belim lukom i peršunom (možete dodati i malo maslinovog ulja po želji)

Doručak, večera ili lagani obrok koji možete poneti na posao
Malo mašte i kreativnosti, napravite kombinacije i ukuse koje volite.Jedno pakovanje od 500 g može vam poslužiti za više namaza.
Savet:Napravite 5 različitih namaza od 100 g. i čuvajte u frizideru najduže 5 dana. Za 2 tosta, dvopeka ili izvanrednog Wasa dvopeka dovoljna je jedna čašica. Imaćete izvanredan obrok od 150 do 200 kcal.